Nov 27, 2011

holiday

heyy, assalamualaikum :)
hari neh, kepenatan cek aien. sebabnya, baru balek dari KL pukul 4.45 pagi tadi.
pastuh, sampai dalam kul 5 pagi di rumah so teruih kemas barang nak balek kelantan pulak dah.
alahai, macam sekejap je cuti neh. sekolah mama pon buad rombongan lambat sangat la. kalau tak leh rest sikit.
hmm , saket kaki, badan semua ada. yelah. jejalan merata.
bertolak dari malam khamis hingga sabtu malam. sampai pagi ahad.
malam khamis kul 10malam baru bertolak. takud pun ada. sebab malam-malam neh.
hah.. nampak dak cek aien :). tudung kaler biru.
first tuh, malam khamis tido dalam bus la. mandi di RNR ayer keroh di Melaka. sampai sana dalam 6pagi.
Kedah ke Melaka dalam 7 jam lah. pastuh pakat mandi.
sampai ja RNR, semua pakat nak mandi. sebabnya nanti nk pi ronda-ronda nanti peluh then rasa macam rimas lah kan. dengan bau. heee. so, kena beratur lah mandi.
nasib baek kami awai. kalau tak.. adoi, taktaw nk kata pa. sebab nak solat lagi. makan lagi.
driver bus tuh cakap kul 8 baru bertolak . so, kiteowang makan dulu. 
hee. habes dah makan nasi lemak. makan sampai kenyang sebab nak berjalan banyak-banyak.
so, bertolak pi Melaka punya tempat sejarah sampai dalam pukul 9 pagi.
semua pakat tersengih la....
masa neh ad fotoshoot untuk chines new year punya. haha, kami pun amek gak gambaq gak.
 macam kacau ja.
sesi penggambaran untuk chiness new year.
lepas tuh menuju ke kapal besar :)
tapi pegi pasar depa-depan tuh dulu.. beli kerepek la. mama lah neh. shopping sakan :D
yang adek jadek jurukamera. tapi tukar-tukar la jugak.nanti si adek merajuk pulak tak amek gamba dia.
jejalan je sambil bergamba bila kat sana. jum tengok gambaq la ye :)
tanak, pejam mata taw.
AHMADSHAHIR! saya nak bear yang besaq neh laaah ! barulah sweet :D
jum kita pi naek kapal besaq nehh. HAHA, titanic punyaa! dia tetinggai kat Melaka.
nama dia MUZIUM SAMUDERA :)
 yeayyy! dapat tiket 4 je. sebab abah tak ekot. :(
tiket neh beli mama cakap kat orang juai tuh saya kanak-kanak. :D HAHA!
yeayyy! nak dak ? awak satu saya satu. jum :)
 kami dah sampai :) yeaaahhh!
mum with adek keding:)
 neh cekgu-cekgu geng sekolah mama :)
 neh pelbagai jenis duit :)
 duit sejarah dulu-dulu. pelik kan ? ada kura-kura pastu buaya.






punyalah amek gambaq, tengok-tengok geng mama semua pakat kuar dah. rupanya depa duk kat luar,
tengok pantai. 
 pastuh pi muzium yang kedua pulak. neh gambaq luar. cantek kan :)
muzium kedua jumpa dengan sheikh muzaphar! 
eh. nak sama tinggi laa. :)
 peta sejarah :)
 yang atas neh, pakcek tuh tengah cakap pasei batu meteor neh. yang real taw. berat gilo.
 babai muzium. time tuh shopping lagi.
 mama yang tak habeh-habeh duk ronda kat kerepek neh.
 eee. melaka! :D
 banyakknya keychain !
yeahh! manyak kueh. :D
 mama try pakai topi neh. mama cakap minat topi neh. hee.
yang bawah neh kerepek untuk kawan2 cek :)
 yeayy! dapat topi. nak balek dahh.
 kereta orang neh. haha.lawa siut!
 neh adek cek yang comei.
bawah neh mama cek :) pandai posing. kalah anak dia. kekekee. comei mama!
banyakknya beca!ada macam-macam THEMES taw. ada yang beca yang penuh dengan barbie.
bunga pun ada penuh. haha.
neh untuk dia. tapi tak sempat nak bagi . sebabnya tak jumpa.
sedehnyaa.tapi, saya simpan ye awak :)
lepas tuu pi NILAI plak lah :) yeahhh! shopping lagi maa. time neh jumaat 25/11/11 pukul 2petang sampai 
5 petang kiteowang pi sana. depa dah sharp kan masa.
 adek suruh pilih shawl untuk dia. nak sangat dia. hee
 hah! tudiaa. RM10 henggit.
 dalam marrybrown. adek lapaq plak dah.
pastuh balek ah. penat kot ronda. pening pala. semua pakistan. yang paling banyak langsir. tudung, baju kurung. macam-macam.
then balek check in hotel kat kuala lumpur. nama hotel tuh putra ape tah.
sampai hotel tuh dalam pukul 8.30 malam. pastuh jalan-jalan kat chow kit road. tapi pi sat ja.
sebabnya ada jeans bundle. haha. macam ape je. just beli beg tangan kat nenek. mama yang beli.
so tido semalaman, then bangun pagi pegi pusing kl lah.
mandi-mandi kat suria klcc. si anak-anak cekgu kawan mama neh yang nak tuh. dengan adek cek aien.
pastuh balek. bus tunggu kul 12. sebab check out hotel kul 12. then pi jalan tar lah pulak.
first tuh pi sogo. sebab ada sale gila-gila. mama suka sangat.
 menerai kasut yang tinggi tinggi. tengok tuh mama pegang. time tuh mama saket belakang. urut mama sat kat situ. sian mama tak larat nak jalan.
yang esah neh ngantuk. meragam haih.
 makan-makan, pastuh kuar sogo pi jalan tar. yaahh! :)
makan-makan tart telur febet adek cek aien num tiga. kuat makan taw!
 so dah pukul 6 petang. masa untuk gerak balek kedah :)
lepas tuh. singgah solat di masjid selangor.
solat jamak la. zohor dengan asar. pastuh maghrib dengan isyak. 
then pegi ICT kat shah alam pulak.
dalam kul 9malam sampai 10 malam. sumpah bosan weh. mula2 masuk snow walk tuh. tengok best lagi. mai dekat jalan2 kat lampu-lampu pokok tuh sampai atas. dah penat. tapi bosan. :(
neh last destinasi la. pastuh balek kedah terus. sampai pagi ahad, 27/11/11. dalam pukul 5 pagi.
pastu. 11 pagi tuh jugak cek aien balek kelantan. gila dak ?? haha
papae pun holiday last-last neh la yang paling best kan ? heee. thanks mama.
imissyou rumah,bilik, kedah, cuti, mama, abah n adek <3
k, thanks reader!







Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com