Dec 26, 2012

rumah nenek.



assalamualaikum :)
hai semua. apa khabar ?
harineh pegi rumah nenek kite.
pegi mengecat rumah. nenek buat tandas baru.
sebab sekarang neh nenek sakit lutut.
and kaki nenek sakit bila nak jalan.
so, sebab  tu buat tandas baru. macam dalam hospital.
tandas yang leh duduk and ada pemegang.
doakan nenek kite cepat sembuh eah ?
AMIN.
rumah nenek: Alor Setar,Kedah je.
mama and abah orang Kedah jugak. 
tadak KL ke, Kelantan ke, Ganu ke.
kita orang pekat Kedah nah.
jangan main-main noh.
malam tu cek and famili pegi Pekan Rabu.
ada jual-jual barang macam Jalan Tar.
so, kebetulan time tengah memilih baju kat situ.
tetiba je ada orang mai peluk.
aish -.-'
tengok-tengok di belakang 
rupa-rupanya si Wani.
OHMY !
budak classmate fashion aku weh ! 
rindu gila :)
kemain lagi dia.
tapi tak berubah. sama ja dulu dan sekarang.
haritu penah la jugak jumpa dia. tapi dalam SKYPE je.
and now dapat jumpa facetoface.
setelah 3tahun tak jumpa.
rindu hang taw dak ?

NEXT DAY
mama dengan nenek bagitaw ada kenduri 
and nak pegi rumah pakteh.
sebelum kenduri pi merayap di Mydin jap.
kenduri dekat je dengan rumah nenek.
tema warna pengantin kaler Kuning Brown.
cantik jugak.
tak sempat nak ambil gamba.
kite dah siap :)
 ada nampak macam bilik pengantin tak belakang tu ?
HAHA! *perasan :)
kami :)
gigi besi adik doktor dah tukar kaler turqoise cerah.
bulan depan letak besi gigi besi bawah pulak.
jeles cek tak dapat pakai.
pegi kenduri dalam kul 1 petang.
ramai kot orang time-time neh kan.
makanan special orang Kedah taw.
Menu: ayaq asam (menu utama taw), ayam masak merah, 
sup daging, acar.
kek potong, dadih :)
alhamdulilah kenyang.
lepas habis makan and bersalaman dengan tuan rumah 
and terserempak dengan sepupu sepapat belah nenek.
macek: bila nurul mau kawen neh ? dah besar dah tengok nurul
cek: study tak habes lagi la macek
mama: muda lagi, study pun tak habes lagi
macek: orang la neh kawen awai2, jangan lupa panggil kalau ada kenduri
INSYALLAH :)
kalau ada jodoh ada ler kenduri ye.
ke rumah Pak Teh 
nak nengok Mr Adam sunat.
kesiannye.
baru darjah dua. okey la tu sunat.
tapi best kot. dapat duit banyakkkkk !
haha.
sapa pengalaman yang sunat tu sila cerita.
mesti dapat duit punya.
and dapat main dengan baby Alif Hazim :)
 tengok kemanjaan dia di situ.
ALOLOOO !
 main belon-belon pulak dia kan.
ada nampak macam seorang ibu dak ? 
hihi
*perasan -.-'
sekarang nenek duduk rumah PakTeh.
hantar nenek and nengok Mr Adam sunat..
pastu petang sikit tu balik :)
mama dengan abah dapat shopping.
HAHA!
NASI LEMAK ROYAL (abah)
dapat beli dua tudung di ARIANI :)
banyak betul tempat abah berhenti.
pening kot. 
dengan serabut serabai neh.
alahai -.-'
sampai Sg Petani dalam kul 9malam.
thanks reader !
kalau suka jangan segan-segan LIKE :)



Dec 1, 2012

cameron highland II

assalamualaikum...
hey semua olang. sihat sudah ? harharhar
alhamdulilah, cek dah habes Final exam selama seminggu.
ya allah... macam amek PHD je taw. neh baru Diploma.
kalah doktor taw. 
stress sampai pimple duk menumpang kat dahi cek lah.
dah la besaq. nampak pulak tu. 
kalau lindung kat kening ke tape lah.
okey. dah lari tajuk.
harineh bermulanya holiday cek dengan housemate cek :)
dengan housemate lah. takkan dengan gewe kot.
gewe lama dah cek tak jumpa. dekat 2bulan. nanti praktikal 2bulan pulak.
tape lah....
simpan rindu tu lama-lama nah.
haha. galak haishh. hehe.
30/11/2012
saya: aiennadea
rakan saya: kak dayah, wan adzlin and encik ja. :D
alahai skemanya ayat cek.
harap maaf. budak baru belajaq. 
bertolak pukul 7 pagi :)
last minute punya idea taw. haha
hehe, saya yang simple. tutup dahi.
sebab ada pimples menumpang di dahi saya :D hehe
disebabkan stress sangat kan dengan Final. 
banyak yang kena duk hafal and faham...
sampai Cameron Highland dalam kul 11 pagi.
banyak sangat dorang tambah-tambah.
habes pokok-pokok sana. sejuk tu kurang sikit.
and first sekali kiteowang pegi
BEE
neh raja lebah taw. comel kan?
we.
hehe. ikan kaloi oh ikan kaloi.
haha.
and neh geng-geng lebah.
anda nampak dalam bulatan kuning tuu ? 
cuba teka... :)
hehe. lari cek taw. takut punya pasal.
and lepas tu tengok kedai-kedai cenderahati 
and tempat neh penuh dengan kehijauan...
cantik mata memandang taw. 
 apekah ? hehe. teka-teka :)
hehe. aksi apa itu wahai cek aien ? hehe
:)
dah penat berjalan. nampak pulak satu restoran neh.
semua berkaitan dengan strawberry je.
MENU.
nampak sedap kan ?
dah orde :)
 nyummyyyy. sedap kan ?
makan :)
2nd makan pulak. haha.
meronda sangat kan. hewhew
dapat baucer discount. ape lagi. 
and last sekali dapat strawbery cokelat.
 strawberry cokelat saya punye ! HEHE.
febret cek okey.
thankyou readers ! 
salam.








Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com