Oct 16, 2015

DNEESA BLOUSE FISHTAIL

ASSALAMUALAIKUM....

hai evibadi....
cey cey cey. hehe. seronok tetiba ada mood nak menaip harineh.
lama kan akak tak update yang akak nak pi holiday...
akak dah kerja sekarang. hmm, kena cari duit lebih untuk tahun 2015 neh.
huhu, biasa lah kan. sekarang neh semuanya naik. akak pun kerja biasa jer.
sekarang akak buat bisnes partime je.
akak jual chiffon shawl/ bawal saree/ blouse fishtail etc.
kalau tak keberatan mai la melawat ig akak: dneesa.co
okey lah. akak asyik post di ig je. so now akak nak post di blog pulak.


DNEESA BLOUSE FISHTAIL


okey gambar akak first try baju neh.
lepas je try. ya allah. macam best je. akak pun cari kain and terus jahit.
p/s; bukan akak jahit taw. akak designkan je. :D
akak last menjahit masa form 4 & 5

COLOUR: MAROON
CODE: FLO1
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE 2 HELAI)

COLOUR: RED CHILI
CODE: FLO2
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: DARK BLUE
CODE: FLO3
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: YELLOW GOLD
CODE: FLO4
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: APPLE GREEN
CODE: FLO5
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: LIGHT BLUE TURQOISE
CODE: FLO6
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: PEACH CHOC
CODE: FLO7
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: CHOC GREY
CODE: FLO8
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE SEHELAI)

COLOUR: LIGHT PURPLE
CODE: FLO9
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE 3 HELAI)

COLOUR: DARK PURPLE
CODE: FL10
MATERIAL: SOFT COTTON
(AVAILABLE 2 HELAI)

adik akak send kat wasap dia study sekarang neh.
makaseh jadi model baju kaklong.

akak aceli nak sangat posing bergambar setiap satu kaler blouse fishtail neh.
tapi apakan daya... akak just amek gambar sesetengah jer.
tak menyempat la dek :D
akak neh kalau ada mood baru akak post untuk jual blouse fishtail neh.

sebenarnya akak tetiba je terfikir nak buat blouse 'fishtail' neh.
sebab labuh, menutup aurat. 
insha allah. di atas permintaan customer nanti akak nak letak zip & poket.
zip nanti sesuai untuk ibu yang menyusu.
akak lupa sangat yang akak neh dah berumur dah. ramai kawan akak yang dah kawen. 
so sepatutnya akak kena juai baju untuk breastfeeding. insha allah sayang-sayang.
so, jangan segan silu tengok instagram hakak okey. 
kalau akak lama tak post tu adik mai je wasap akak.
 insha allah akak reply dengan full love. haha. gituuu.

"What A Muslimah Need"
Visit my ig: dneesa
Wechat: aiennadea
Whatapp/telegram: 0125584669
No call & message

MAYBANK&CIMB

-:To order, kindly PM me this details

Name:
Home Address:
:Contact Number

:Item Name / Code

.Rm100 above
Thankyou ♥


Sep 6, 2015

D'NEESA.CO (blouse singlet black&white)

بسم الله الرحمن الرحيم
ASSALAMUALAIKUM EVIBADI

lamanya lahai tak on blog tak hapdate blog.
ceq aien nak buat bisnes online di blog pulak lah. macam mula-mula dulu.... di atas permintaan  sorang kawan. thankyou kawan sebab support ceq walaupun kecilan. .. usaha  untuk zaman 2015 neh tak macam zaman study ceq aien dulu dah. kerja  tu kerja jugak,partime pun kena ada jugak...merapu pulak dah. hehe. insyallah. kita sama-sama usaha, berkat rezeki halal sama-sama. walaupun tak seberapa.... baru nak try test power sat tang belog neh... hihi

BLOUSE SINGLET  I(BLACK&WHITE)I

MATERIAL: POLISTER PRINTED
ANGGARAN SAIZ: SS-L
TINGGI: 160CM ABOVE


ceq aien nak minta maaf awai-awai na. leopard yang number 4 neh dah sold out. :)
baru je post kat wechat terus booked. 
limited design. just 4 design sahaja .

contoh ceq aien testing power baju sat. hehe
tak terorr jadi seorang model :D
buh munge sikit.
ceq aien pemalu orangnyaaaa.


ceq aien try test code no 2 :)


yang neh code no 3. 
nasib baik lah ada si patung neh jadi model sat.
jadi model free.
cutting cun melecunn sapa yang try neh,
ceq aien nak bagi harga cun melecun gak.
disebabkan ceq aien baru nak test power blouse singlet di blog.
boleh la orde untuk dapatkan harga cun melecun & design yang limited neh.

for more info about dneesa:-
"What A Muslimah Need"
Visit my ig: dneesa
Wechat: aiennadea
Whatapp/telegram: 0125584669
No call & message

MAYBANK&CIMB

-:To order, kindly PM me this details

Name:
Home Address:
:Contact Number

:Item Name / Code

.Rm100 above
Thankyou ♥

Aug 15, 2015

Elsa 21/6/2015

ASSALAMUALAIKUM

hai semua... apa khabar ? sihat ? hehe
kami ada kawan baruu . :)
comel tak?
neh tuan dia wassap gambaq.
masa neh tengah mencari kawan baru.
sunyi sangat sangat. cehhh.
dulu ada bela meow jugak. tapi dia dah mati. sakit.
sebab biasakan dia di luar.
nama meow dulu 'boboy'
meow jantan. suka pancut kat dinding. kali neh try bela meow betina pulak.
tapi lain la dengan meow jantan.
takla memancut je kencing dia.
betina neh lebih sopan lah katakan. hehe.
sekarang meow betina kita bagi nama dia 'ELSA'
cehhh. pengaruh citer frozen lah pulakkk. hihiii. ingat bebudak je ka ?
ELSA ceq beli di mudah.my.
RM350.00
tuan dia nak juai sebab baru kawen and baru dapat baby kecik.
so alahan.

welcome home baby ELSA 3months. 
masa neh bulan puasa. 21/6/2015.
baru lepas nyusu. 3bulan dah.
so boleh belaa. <3
 vaksin ELSA
berat dia baru 1.4kg
elsa baru 3bulan masa neh.
punyalah takut dalam kereta.


so, 
SHOPPING BARANG MEOW ELSA!
yeayyy. 
hiks, tuan yang seronok terlebih,
elsa neh memilih sikit.
ada barang yg beli dia suka and ada yang tak suka.
geram betui la meow mahai neh, demand teruk haihh,
shampoo,vitamin,makan meow, now bagi makan royal canin.
yg tu power sikit. org kedai meow ckp sedap then jaga bulu meow.
tuan kedai merasa ka makanan meow tu? haha
tapi harga dia boleh tahan lah. kalah makanan manusia neh haihhh.

 and belikan tempat lena meow neh, RM50.
tapi kan. bukan dia nk lena pun tempat neh, letak ja lari kot lain. geram betui
and  febret tempat lena dia almari rak,
okey lah elsa,
menan febret dia plastik kedai tesco.,masuk dlm plastik pastu pi sana sini.
 ELSA sexy bebeh. hehe.
tempat bawak dia jenjalan ceq pilih pink. sebab dia meow betina kan.
ELSA raya. ramai cousin suka memain dengan dia.
meowww ! haha

bonding time. hehe
elsa ingat neh meow betui,. pastu bau terus tak jadi kawan dah.
HAHA!
sebab bukan meow betui. hehe.

ELSA
now berat 2.05kg.
5bulan kot.
taktaw umur dia la neh. hehe. 
ada sesapa yang pandai and tahu umur meow?
mai la share :)

mix parsi + maine coon 
love you elsa
<3





Jun 22, 2015

SALAM RAMADHAN



hye adek maneh maneh melecaih.
terlajak laris pulak.
hambek kau. pekatnya kedah kau kau cow.
hehe. terover pulak hakak.
hi awak semua.
berharap semuanya sihat belaka yer.
salam ramadhan al mubarak.


bestnya masuk bulan ramadhan neh.
masa neh la dekat tv penuh dengan iklan + masak-masak
iklan pulak bapak ler sedap.
tambah tambah buh pulak iklan ayaq (air) sejuk gedi gedi.
ohmai terliyuq pulak rasa.



EH! tetiba termasukkan artis Korea la pulak dah.
hokey hokey. hakak tak sengaja.
sebab hakak mampu search google ja.
:D

hakak nak buat aksi imbas kembali kenangan.
teringat masa zaman study dulu.
tambah tambah time praktikal. hehe.
pastu nak sahur tu punyalah bangun awai pakat berebut dapur nak masak.
maklumlah masa tu student kan.
berebut dapur pastu berebut tandas nak mandi beratuq.
cuppp dengan kawan kawan.
haha, tengah duk membayangkan waktu ku muda dulu.
hiks :D
maklumlah dah dua tahun dah perginya nama sebagai setudent neh.
aceli hakak dapat sambung belajo di UIA.
disebabkan *all about money money
hakak fikir hakak nak kija jelah.
so, sekarang neh hakak kija di pusat pakar mata.
alhamdulillah doctor okey sangat
 :)


aceli hakak nak tanya neh.
dah buat persiapan untuk raya ?
amoih hakak aien neh. awai benor ye tanya pasai raya.
puasa pun baru je bape hari neh dah tanya pasal raya.
okey lah. hakak tanya yang len pulak yer.
hmmm.
bulan puasa neh uols buat apa ?
kuih raya buat dak ?
hehe.
aceli nak promote samperit mama hakak neh
dia buat samperit sedap + rangup + cayaq kat mulut.
NYUMMMY lah.
tak tipu.
haha. mama hakak ja pandai buat bunga bentuk samperit tu.


hakak aien pandai gak.
pandai buh ceri dengan cekelat chip tang ataih samperit tu.
okey. akak nak citer sikit pasai samperit mama hakak neh,
yang first sekali:

sememangnya HALAL.
buatan MALAYSIA,
no EGG. takdak teluq kuning or puteh,
homemade by MAMA.
full BUTTERCUP.
buttercup original okey ? bukan tiruan.

hakak tak tipu lah
nanti hakak tunjuk feedback okey ? 

FEEDBACK #UMMIBAKERY






thankyou for the feedback
belum cuba belum tahu.
kali neh COD hanya di Sg Petani sahaja.
eh. lupa nak bagitauu.
bulan ramadhan neh samperit mama diletakkan di RNR Gurun.

so, boleh la sapa orang jauh nauuu tu leh mai beli.
RNR Gurun utara tak silap.
mama abah tengok kawasan.
acah acah boss sekejap. hee :D

okey. kalau berminat boleh lah pm hakak.
bagitau awal awal okey.

ada 3jenis:
i- samperit kastard (full samperit)
ii- samperit susu.
(untuk samperit hakak letak satu balang ada 55pcs)
*dapat free 5biji hakak bagi
iii- popia nestum.

sila pm di
wasapp: 0125584669
fb/wechat: aiennadea

"assalamualaikum, hakak saya nak orde samperit/popia nestum"
haaa gitulah ayatnya bila orde hokey ?
buat masa neh hakak buat COD di Sg Petani jer taw?
assalamualaikum :)




Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com