May 17, 2012

VM

assalamualaikum :)
hey semua.
bestnya sini hujan. sana hujan tak ?
hari neh kite ade kuar dengan dea. awak ade ? hehe. 
hari neh je. besok nak pegi hanta nenek naik flight nak pegi makkah. then Jumaat busy dengan family 
so, hari neh dapat jugak tengok wayang. hehe.
kiteorang bukan berdua taw.tapi bertiga :) , ade kawan.
kawan sekolah kami masa darjah satu,dua,tiga,empat,lima :D hehe.
korang nak berkenalan ? 
okey kite dah siap neh ! yeaaay.
okey. first tu kami berdua breakfast dekat Hussin Nasi Kandar.
 TOSAI TELUR GARING ! <3
kempunan Tosai taw... di Kelantan susah nak dapat.
tadaaa! sapa suka Tosai ? febret kite taw :)
nyummmmy !
lepas makan kami bedua pegi amek kawan dekat rumah dea :)
then teruih pi Village Mall ler.
yelaaa, takut wayang tade laa. umm 
masa neh pun dah pukul 11 lebih taw. awal tak ? ke lambat ?
okey. kawan masuk je dah meriah. kawan lama kan ? cakap-cakap pasal dulu-dulu pulak.
memang best le.
 neh la kawan kite. baru habes matrik neh taw :D , mama dea kawan dengan mama kite. cekgu sekolah :)
dulu kami jadek pengawas PSS . selalu ponteng time perhimpunan. hehe. 
neh pun kawan sekolah rendah jugak. tapi kenal masa form 6. hehe. 
then kami pegi beli tiket wayang terus le. tapi Marvel's The Avengers pukul 3petang. malas la.
pastu ade citer Safe neh macam best je. tapi memang best pun.
HAHA. wayang start pukul 1.20 ler.

jalan-jalan then minum dekat Secret Recipe :D
lama tak makan. saja gatal-gatal hari neh tetibe je.

weena tolong betulkan tudung. ohhhsem, sweet la you :) hewhew.
gambar neh si dea ambek. orang ambek gamba dea dea pulak yang amek gamba kite.
eeeee!
 kite suruh dea senyum nampak GIGI. :)
hewhew. kan cantek tuu . eh eh. smart, eh kacak :)
tengok tuu. kek tak habes. ape lah awak neh. eeeee!
kite semua dah muak. sebab banyak sangat dea punya kek pekat sangat. sebab tu la tak dapat habeskan. hewhew.
masa untuk tengok wayang bersama :D
awak dah tengok ke belom cerita neh ? 
ape ? belom ?
pegi lah tengok. best la jugak. tak rugi kalau beli.
HAHA.
thanks reader :)
k , baibai.

May 14, 2012

jogging

assalamualaikum :)
hey kawan-kawan !
hari neh buat apa je ? kuar tak ?
jum jogging jum :)
teman cek aien nak ? hewhew.
hari neh mama cuti sebab semalam hari kokurikulum, so rehat sekejap.
sebenarnya cek aien yang mengada ajak mama pegi jogging. saja rindukan Bandar Perdana.
bangun pepagi tu mama gerak dalam pukul 7 pagi kot. eishh, malas sangat nak bangun.
sebab semalam memang takleh nak tido. tido lambat kan.
so, terbangun... cek aien engatkan dah pukul 8.45 pagi. pastu terkejut la.
ingat nak jogging kan. bangun2 terus cakap kat mama nak jogging. then cakap la tapayah mandi ke.
pastu mama suruh mandi le sebab nak pegi pasaraya Giant terus sebab nak beli hadiah hari cekgu kat adek-adek. pastu tengok jam baru pukul 7.45pagi rupanyaa. HAHA
siap-siap terus pergi tempat jogging di Bandar Perdana tuu. :)
mama yang bawak kereta ye.
awak, dah sampai :)
tempat rekreasi Bandar Perdana.
sampai terus jogging. semangatnya mama saya neh 
3 orang datang neh. dengan adek yang last sekali. tapi dia takmaw jogging. pi main mainan je kat situ. takpe. teman mama jogging. bukan selalu nak jogging dengan mama kan.
hehe, suruh mama ambil gamba :)
 pakai seluar trek yang mama. seluar semua ade di Kelantan. hewhew
jogging and pusing 3kali. pastu stop. cek penat la. hehe.
suruh adek ambek gamba :) 
mama kuat kot. ajak nak pi jogging lagi . ohh no!! cukup...cukup sudah.
HAHA.
okey, perut dah bunyi time neh. jum makan jum. pi Giant. 
tempat yang nak pi makan tu tawu tak ape ? KFC . haha, nasib baik dah ada ayam dah.
lapar :)
order: 
1 snack plate
3 pokkits
2 milo 
nyummmmmy !
hari neh ada harga murah POKKITS, tawu tak satu neh berapa ??
RM2.60 !
start 14/5-27/5 kot. 
sedap woaaa!
neh la breakfast kami :) , baru ja jogging dah makan ayam . 
hewhew. so k la. bukan selalu....
thanks reader ! 



May 13, 2012

gunting rambut :)

ASSALAMUALAIKUM :)
hai hai 
jum kita pi gunting rambut AHMADSHAHIR
hewhew. kena paksa baru nak gunting budak neh, eshhh. neh geram neh.
simpan lah sampai jadek alleycats. hadoi
neh gambar sebelum yea.
muka budak baik :D
okey, kiteorang first coustemer tahu tak ?
hehe. kedai buka pukul11 pagi. kiteowang 10.30 pagi. tapi naseb baik dia bagi masuk :D
kedai dekat lagenda heights (de touch) :)
neh semasa :D haha
rambut depan tak tahan tu. panjang sangat. esh esh.
bagi botak baru taw. HAHA :)
ekot je la stail camne yang si amoi tu nak gunting. 
lepas gunting pegi cuci rambut semua tu, dalam pukul 11.30pagi baru la siap . yeahh !
TADAAA :)
HAHA, muka seronok terlebih pulak dah. hehe.
dah siap dah. yeayy ! abe shahir dah kacak :)
lepas tu pegi VM beli pizza hut. set B 
1 pizza hawaii
1pizza chicken supreme
4 bread
2 coesloaw
1 pepsi
untuk HARI IBU :) harap mama suka.
pegi beli tu je. tak beli pape pun. haha. kejap je kuar hari neh. 
then sebelum balik tu. saja je galak,gatai merenyam :) 
jum tengok !
dekat mana nak taw ?
hehe , ade lah . kalau boleh teka la :)
thanks jurukamera iaitu ahmadshahir.
tuan punya kamera nur amila fadhlin. dia tak datang,kamera je pinjam. sebab besok dia exam :D
hewhew.
thanks reader :)


May 10, 2012

story morie :)

hey , assalamualaikum :) !
saya dah BEBAS !
yipppieeey !
final sudah :) , takut result pulak nanti :(
adoyy , sekarang tengah cuti sem  , hanya SATU MINNGU :(
and lepas tu praktikal SEBULAN :(
kalau la cuti sem SEBULAN praktikal SEMINGGU sahaja kan best :D hewhew !
okey , sekarang cek dah sampai KEDAH nahh ! balek kedah pi kedai dengar orang cakap Kedah pekat2 dah rasa macam duk negara luar dah. sebabnya duduk Kelantan lama sangat asyik dengar orang Kelantan je cakap sebab tu rasa macam len ja balek sini. haha :D
seronok dapat balek dengan orang tersayang :) , hehe. 
dari Johor ke Kelantan then dari Kelantan ke Kedah.
buat exam asyik pikir nak balek ja. esh esh !
okey, hari neh kiteorang nak pegi breakfast je. tapi jadi lain la pulak dah.
first pegi TESCO, pastu pegi CENTRAL SQUARE. 
haha. sian si budak ponteng sekolah neh nak sangat makan KFC. cek dengan dea baru je makan di Kelantan semalam.
haha, takpe la. nak buad cmne kan. pegi la makan makan :)
first tuu pegi KFC kat tesco. kan paling dekat la. tapi tade pulak burge. lambat sungguh depa masak.
tapi pi singgah kat kedai siam bawah tuu. macam ade benda cantek je.
haha
with si budak keding :)
then pegi Central Square lah. haha. engat nak pegi KFC jam besar tuu. tapi rasa malas la pulak.
hewhew. pegi je KFC kat cs tu. sebab boley jalan2 jugak kan :)
hewhew.

jum jum
sampai je sana terus pegi makan lerr. perut duk bunyi :D
hewhew, budak yang paling lapar sangat budak bawah neh :)
 atas permintaan si kecil ney nak sangat KFC dea.
neh la ahmadshahir. rambut bile lah nak pi gunting taktaw haish !
marah neh !! 
kiteorang order dinner plate with burger chessy breakfast tu :D 
nyummm ! :)
lepas tu pegi MACdonal's pulak. taw tak beli hape ?
beli MCflurry horlicks ! sedap gile lah. tapi pekat. nestum kan. manis sangat.
si buncit belanja :) thankyouu.
then pegi jejalan satu cs neh la. sian si budak tudung hijau tuu, nak exam kan next week. 
so, dea nak sangat jalan :)
so jalan lerr sampai lah tingat paling atas sekali. HAHA
GAME !!! yeahh :)
beli token sampai 10hinggit ! adoy la.
pastu habes letih main kat game tu. balek la.
yeayy ! :)
comell kan ?
kite suke PINK :) 
hehe
thanks reader ! 






Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com