Aug 30, 2011

sebulan berpuasa raya pulak lah !

hey all. assalamualaikum semua!
yeaaay! rayaa! rayaaa!
ops. tetiba je. hehe. sorry.
taktaw nak mulakan dengan ape dah.
ok. dah TAMAT puasa sebulan. :D
yippie! then bila dah habeh puasa. raya lah pulak kan.
mesti suma pakat duk try baju baru kan kan ? then men mercun
urgh. bising gilar lah kat umah cek neh. bunyi mercun lah bagai.
esh. jgn duk men sgt mercun tuh. nanti pi sekolah dah tak cukup sifat. then berbalut pulak macm neh
 RAWWWR! hehe
so engt2 lah ye adek2. if nak maen sgt pon. adek2 pi lah beli mercun bawang tuh.
5kupang ja satu. k ? yg tuh paling2 selamat.
maen mercun neh ibarat kita duk kat palestin tuh . kene serang2 tuh.
dorang lagi lah kesian kan. hm , mcm kita sekarang neh. hadoyy. macm2 nak. mercun bola lah. papan lah.
so, tapayah la membazir ye adek2 :) simpan det raya tuh. k.
btw. SELAMAT HARI RAYA !
last puasa neh lah yg best kan. hehe. tapi rasa mcm sedeh je nak tinggal puasa neh ha.
dah turun 3kilo dah berat taw! hehe. sekrang dah 45kg .
tapi mcm gemux ja. dah nak dekat raya neh lak lagi lah nk menambah berat.
hey. korang korang ! dah beli baju raya kan ? umphh. mesti lawa kan ?
alaah. kami beli biase2 je. cuz nak sgt cepat. then kelam kabut. 
tah lah lawa ke dak. hehe. so, nanti korang tgok lah eh.
rtuh balek famili dtg amek kat KELANTANIES. sempat jugek lah shopping ng mama. 
adoyy. mama neh suka sgt corak bunga inggerih tuh. hm , mcm2. pastuh marah cek lak pesal bawak beg besar sgt. gagaga. aq lak yg kene. dah beli barang byk sesangat. 
actly, aq ada beli keronsang neh ! minat gilaaaa woi. haha.
mureh2 saja. 
lawa dak ? hehe. gila weh pi sana. keronsang berkelip2 ja.
so, hari neh 29/8 aq keluar buka puasa dengan DIA.
so bersedia untuk keluar ! kul 4ptg :)
hehe. lagipun tak jumpa DIA time raya neh weh. sedey doe.
adoy. so k lah. walaupun hari neh jap je jumpa. tuh pon dah bermakna.
ceyy. ayat. :p ,
first tuh kiteowang taktaw lansug nak pi membeli mana weh. so, adek aq neh suka sangat pi tesco baru tuh.

hm , pegi je lah. haha. tade pape yg menarik sgt lah. just biasa2 je lah.so pegi jap je lah.
then pegi bazar kat SP PLAZA. WAH! meriah siut. ramai gilar.
maseh bukak taw. road walk lagik.
si DIA neh nak sgt carik baju kemeja. haha tapi tak sempat.
alah. pakai jek baju yg oreng kasi tutt. pink+coklat. tahlah suka ke dak. beli last minute utk DIA.
then dapat jugek carik kasut adek neh ha.
then beli kopiah DIA .
eh eh. tunku abdul rahman. MERDEKA ! MERDEKA! haha.
bukan lah . ahmadshahir neh. kekeke. dah dpt kopiah yg tercarik2.
alolooo.

so jejalan jee kat sana. jumpa membe keja DIA.
aweks aweks.
haha. jalan smpai kaki tumbuh ketuat dah neh ha.
saket weh. adoy. silap pakai wedges . ape lah haih.
so , bukak puasa nk taw kat mana ?
ce korang teka.
................................................
tadaaa! NASI KANDAQ PELITA . lama cek tak makan. tingin ng DIA neh. lagipun tempat situ lah yang paling terdekat pon kan.
haha. tgok muka budak tuh. macm tak pueh hati je. -.- tapi mcm kelaparan pon ada.
sementara tunggu bebuka tuh, snap snap lah  haha.
cuba tgok. cek nak snap dia. dia pulak yg nak snap aq. adoyai -.-'
 so, makan kat sana sampai kenyang. :D
THEN,
time to go back home.
walaupun tak dapat raya sekali pon, just bebuka jek.
imy sayang.
THE END.
thankyou readers!

Aug 20, 2011

keluar dengan penuh kesabaran

hey semua! huh. nak story kat korang neh. macam2 lah. penuh gila dengan kesabaran. tension, saket hati. semua ada. hm , tapi bulan puasa neh kita kena lah besabar ye.
first
-sesak jalan raya
time jalan raya yg sesak tuh lah dia nk pi berebut masuk jalan org. haish.
bole plak dok gelak kat kiteowang kat dalam keta neh.
yelah kan. keta kancil duk dlm smpai 6org.nek keta sewa.
hm , pastuh nk masuk line jalan org.dah lah chines. pakai sexxy nk mati. urgh. saket hati gua tgok.
naseb bek lah bulan puasa neh kan.
kalau tak *&^%$ !
haaha.
second
-carik parking
ya allah. penuh gila lah KBMALL. sesak sgt.
dah tade tempat shopping len dah kat kelantan neh.
naseb bek lah keta proton neh kuar dah.
haish berpeluh kami lam keta neh. habeh cair makeup semua. haha.
third
-masuk KBmall
hm , masuk plak satu hal. ramai gila. adoi. pi je kedai baju2 semua penuh.
bila pi kat barang elektrik,barang sukan ng tmpat makanan tadak pulak sesapa yg nak pi.
urgh. kalau lah ade alat doremon kan. leh suruh depa benti.
biaq kami 6 org ja shoping kat situ.
BHAHAHA
kiteowang tak sempat nak amek gamba.
semua pakat busy berebut carik baju raya.
naseb semua dah dpt baju.
pastuh bukak posa kat dlm kbmall tuh je lah.
haha , tuh pon last minute. ramai nk mati kat macd.
fourth
-kereta sewa rosak
pstuh dalam kul7 mlm tuh nk balek bebuka kat umah.
start2 keta . takleh nk idop lak
depa ckp batri keta. haaha. pastuh tunggu lah dlm sejam.
tunggu tuan tuh mai.
pastu berita gumbira taw dak.
kami dapat HALF taw. kiteowang kuar kul 3ptg smpai lah kul9mlm.
tuan keta sewa tuh ckp bayar 3ptg smpai 5ptg je.
memey murahlaa.
pastuh balek singgah kat petronas . 
pi cucuk det. then keta mati plak kat situ.
haha. malu doe. dahla pakai baju lawa2. pastuh kena plak tolak keta tuh kat buh minyak tuh.
haha. naseb bek lah tak ramai org time tuh.
last
-nfon aq ng kak dayah hilang ????
urgh. gile weh. nfon hilang. dahla nfon mama aq tuh. syg taw. 
naseb bek membe yg sewa time tuh.
so , tepun suruh depa carik nfon.
so , naseb bek lah jumpa. kalau tak. tensionn lah cek.
sedehh taw.
haha. yg tuh je yg buad byk sabar.
-.- sekian. :)

lagu melayu yang terbaek :) layan jum

FIRST
BERIBU SESALAN (NING BAIZURA,JACKLYN VICTOR & SHILA)
Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri



Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

video

SECOND
KISAH HATI (ALYAH)
Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
video

lagu dalam carta aiennadea  :D , hehe
layan....
Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com