Aug 22, 2013

BLOGSHOP II.

ASSALAMUALAIKUM :)
haihaihai semua....
harineh tadak dah pasai kecantikan/kesihatan.
tapi korang boleh orde. :)
so, selain tu ceq jual baju baju baju.
zoom sikit :)
best kain dia. sejuk.
jangan risau uols. baju neh tak jarang.
leopard & vintage flower.
harga murah-murah je :)
kalau nak pegi keluar mana2 
uols boleh pakai dengan skirt/plazzo.
macam ini.
model yang tak macam model sangat. hihi
boleh pakai di kolej. baju neh senang iron.
tak lembik sangat & tak keras sangat :)
NEXT.
handbag.
nampak beg peach tu? murah-murah saja :)
dalam tu ada 1zip, 2 laci letak fon.
laci uols. hehe. 
dalam tu ada tali panjang. kalau bosan pakai tali pendek tu
 boleh la pakai yang panjang pulak ye. 
mini bag.
just two colour.
turqoise vs black :)
ada tali panjang jugak taw.
muat letak handfon,makeup,mini kamera :)
duit lagi muat.
turqoise ke black ? emmm. 
minat bagitau ceq. :)
boleh wassapp/wechat/line/bbm(tp xaktif sgt)
uols boleh pm di fesbuk ceq.
jangan malu-malu jangan segan-segan.

Aug 21, 2013

BLOGSHOP I.

ASSALAMUALAIKUM
hai semua. apa khabar ?
still dalam mood raya ?
hehe. kite ada lagi. tapi dah tak pegi beraya dah.
mama ng abah mengajar, adik2 semua sekolah.
so, saya suri rumah sementara.
okey, sebenarnya ceq ada niat nak berniaga.
neh 1st time nak berniaga dalam blog.
sebelum ney ceq berniaga kecil-kecilan je di kolej.
lepas tu post di fesbuk je.
tadak page untuk jualan lah.
kite baru nak try.
di sini ceq ada meniaga barang-barang kecantikan+kesihatan.
 SHISEIDO MASK dari Japan.
kalau tak caya, klik sini :) 
meh tengok. i dah try. banyak kali i pakai youu.
okey biar ceq terangkan one by one beza kaler mask ney.
WHITE MASK:  untuk memutihkan&juga melembutkan kulit
membantu dalam melicinkan kedutan&mengurangkan bintik2 hitam kecil.
BLACK MASKberfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads&whiteheads, mengecilkan pori-pori.
GOLD MASKSHISEIDO Mask (Naturgo) - Peel Off Mask.
melembapkan&mencerahkan kulit (anti penuaan)
memang berkesan you :)

cara-cara nak pakai mask:

1.) Cuci&keringkan muka dengan tuala yang bersih.
2.) Buka pek mask&sapukan krim mask tu sama rata pada muka anda.
     (elakkan terkena misai/janggut/kening)
3.) Tunggu sehingga 20-30minit.
4.) Bila mask tu kering, tarik mask yang dah kering perlahan-lahan bermula dari dagu. 
5.) Cuci muka&sapukan toner / pelembap.
THE END.
crystal collagen eye mask :)
uols yang ada hitam di bawah mata tu boleh pakai.
kegunaan eye mask adalah untuk kurangkan hitam 
di bawah mata anda & 
menyegarkan mata anda letih lesu kembali segar.
eye mask ney macam sticker&lembut.
sorry nah in english harap uols faham :).
from Japan & China.
Description: Ingredients Used Are taking from the nature. The compositions of which are very close to that of human skin tissue. With high-density plant collagen and transparent mask releasing technology, the ingredients can be quickly absorbed by skin.The face mask will gradually dissolved under body temperature and permeate quickly into the skin, providing the nutrients and moisture needed. The thickness of which will then be reduced from 2mm to 1mm. The absorption rate of this product is more than 98%Specifications:
1.Packaging:each in polybag, heat-sealed closure 
2.Contents: nylon 80% / spandex 20% gel: tpr100% 
3.any customised logo can be printed
4.relax and comfort your eyes
5.remove black eyes,anti-wrinkle
Features:
This mask can be used repeatedly for making black eye, wrinkles and crow’s foot gone.
1. Eye relief.
2. Makes complexion even.
3. Brighten and whiten eyes.
4. Tighten skin.
5. Makes bagged eye tight – Straighten wrinkles & increase resiliences.
6. TPR gel moisturizes & nourishes amazingly, keeps skin clear.
7. Increase care-products to be absorbed complete.
Directions:
1) Cleanse and dry your face
2) Peel off the plastic from the eyepatch.
3) Place the patches below the eye
4) USE 2-3 times a week, Wear about 30 mins.
5) Remove the patches, DO NOT reuse them.
THE END.
slimming tummy patch herba.
buang toxic dari pusat. insyallah tak buncit. hehe
uols boleh baca kebaikan tummy toxic neh gambaq yang 1st sekali.
*cuma 1keping sehari sahaja :)

CARA PEMAKAIAN:
Step 1. Bersihkan kawasan (bahagian tgh pusat)
Step 2. Buka pelekat pada Magnet Slimming Patch

Step 3. Tampal di bahagian tgh pusat.

Step 4. Pakai Magnet Slimming Patch selama 12 jam

Step 5. Buka dan buangkan pada keesokanya hari nya
Step 6. Teruskan setiap hari sehingga 28 hari insyallah okey :)
made: Korea.
1. Berkesan selepas pemakaian selama 28 hari
2. Minum 8 gelas air (200 ml per cup)
3. Elakkan makanan berminyak / pedas ketika memakai tummytoxic
detox foot patch.
yang neh pun buang toxic.
just tampal di kaki & tido.
anda boleh baca di gambar atas. :)
tanda-tanda toksin banyak dalam badan kita :
*kerap sakit kepala
*badan berasa letih tanpa sebab
*susah bangun tidur
*banyak angin dalam badan
*masalah alahan
*inflamasi pada sendi
*masalah lenguh badan
*aliran darah dlm tubuh tidak lancar
*berat badan susah turun walaupun kerap diet
*berat badan meningkat
*kehadiran selulit
*masalah jerawat & byk lagi...
ia juga membantu:
1. menyerap toksin yg dibebaskan oleh badan.
2. mengurangkan kesakitan kecil dlm badan.
3. membantu utk melegakan beban pd sistem imun.
4. membantu dlm pembersihan semula jadi sistem limfa.
5. sokong peredaran darah yg normal.
6. megurangkan bengkak dlm badan.
7. meningatkan kualiti tidur.
8. menggalakkan kesihatan bertenaga.
 di mingguan Malaysia.
dua jenis sahaja:
1. silver detox: pembuangan toxic.
2. gold detox: pembuangan toxic & slim.
cara-cara pemakaian detox foot patch.
untuk detoksifikasi tubuh terbaik&membersihkan menggunakan
 selama tempoh 5 atau 7 hari.
yang bawah neh hasil daripada kawan saya. mereka dah try.
belum cuba belum tahu. try lah.
nak taw harga/nak beli?
uols boleh add/pm di fb saya
https://www.facebook.com/aiennadea.
jangan malu jangan segan ye. :)
thanks reader. :*

Aug 15, 2013

openhouse ceq.

ASSALAMUALAIKUM.
raya ketujuh :D
whoaa ! update lagi pasai ghaya nooh
selagi tak cukup sebulan selagi tu tak habes lagi ghaya.
14/8 ceq saja-saja suruh mama masak soto.
nak ajak kawan-kawan lama belah ceq mai.
ghindu depa sangat-sangat.
so, ceq just tulis dekat wall fb je. 
tak sempat nak hantar mesej kat semua kawan-kawan.
(kredit takda)
sapa yang nampak tu nasib baik :)
soto je yang senang sikit.
akak Jia dengan akak Mira senior ceq di SM Teknik Sg Petani II :)
akak Jia & akak Mira first datang dulu. hehe
terkejut sangat. dah 5 tahun tak jumpa taw. last masa form 4.
akak Mira jumpa balik masa di IKM sat. lepas tu tak jumpa.
rindu plus plus :)
masa tu dahla mama & abah pi amek adik tuisyen.
lepas tu pegi kenduri. so, sorang-sorang kat rumah.
handle semua. fuhh. takut -.-'
sorry korang sebab tak sempat nak sembang.
kelam kabut bila dalam satu masa tu 3 group mai.
haha.
lepastu kawan kolej ceq datang.
orang Negeri Sembilan datang Kedah dengan akak dia.
abang ipar dia orang Kedah.
so , alang-alang si Nurul datang.
hehe, terkejut ceq. :)
dapat jumpa akhirnya !
sebab 3bulan praktikal lain tempat.
dapat jumpa si baby Auni yang comel tu.
anak kakak Nurul (kwan kolej)
dia takdak dalam gambo. buas sangat sekarang ney.
lepastu kawan ceq dari sekolah rendah datang dengan family.
mak kawan ceq neh kawan mama.
mengajar sama-sama dulu masa di SK Taman Ria :)
cekgu Zarina & cekgu Shamshinar :)
sebelah kiri tu Aisyah & kanan Weena.
dorang neh kawan dari sekolah rendah.
si Aisyah tu dari sekolah rendah sampai kolej sekali.
Weena sekarang study di Johor. jauh nuuu
datang pulak ahli-ahli Lelaki.
tadi first-first perempuan dulu.
si Adam, Abg Kus & kawan Adam.
 puas sembang pasai kerja nu, makan la. 
orang lelaki nuu kawan kolej ceq. mai dari Penang.
thanks for coming dear.
dapat jumpa+peluk+sembang puas-puas.
alhamdulilah, openhouse okey masa tu. tadak apa-apa masalah.
cukup-cukup sangat. hehe.
seronok tengok orang mai rumah. rasa macam tak sunyi.
korang mintak maaf taw kalau ada yang salah pape 
ke masa openhouse tu maafkan ceq taw.
tak dapat sembang ke, tak dapat duit ghaya ke tak sedap ke
hihi.  
maafkan kami.
SELAMAT HARI RAYA dari ceq sekeluarga :)

Aug 12, 2013

sepupu sepapat

ASSALAMUALAIKUM :)
hey, selamat pagi semua.
harineh tetiba terbangun awal n teruih terfikir nak buat blog.
hihi. lawak jer. selalu awal pagi ney elok la study.
neh tak. :D
takpa. teman adik ceq yang SPM neh study.
hari raya yang keempat.
memang terkejut gila. terasa mood raya semakin bertambah.
sebab? emm, tak sangka sepupu ceq ramai jugak ye.
neh memang 1st time dalam hidup ceq.
haha. dah umur 21 dah baru nak berkumpul ramai-ramai taw.
selalu sebelah mama je. kali neh sebelah abah pulak sepupu.
harineh mama & ceq masak soto pulak. 
dah habis mengemas.
dah siap dah soto dari kami :D
ghaya 3rd haritu lontong.
so yang datang tu agak la ramai.
dah macam buat kenduri kawen pulak.
MakNgah,PakNgah & 4 org anak dari Bangi
TokTeh, anak & menantu + anak kecil
TokTah (nenek tiri ceq :)
TokLang mai dengan 3 orang anak dari KL.
MakLang dengan 3 orang anak.
FINALLY.
MakNgah family.
beramai-ramai.
my cousin yang comel ney. hehe
si kecil.
akak Nazierah, dah umur 25 dah. bulan 11 neh dah nak kawen.
tak sabar nak pegi kenduri akak. :)
ramai jugak sepupu ceq rupanya yer :D
terharu... dapat jugak bergamba.
yang tadi anak-anaknyer.
neh makmak & daddy pulak :D
abah pun dapat kumpul adik beradiknya jugak.
tapi tak cukup lagi sorang.
PakCik Mat tadak pulak.
so, lepas habis gambar neh kami semua 
pi rumah PakCik Mat di AmbanganHeights.
mai-mai ja pi tengok tv. :D
PakCik Mat buat studio kat atas. best la si budak-budak kecil ney.
"hai awak semua.
nama saya Zharif Iman.
saya tak suka orang dukung saya." hehe
masa kecil dulu budak ney suka dukung2
sekarang dah besar dah tak suka dah ler. 
eee, geram betui.
tengok tu pipi dia. dah calar dah. nakal sangat.
neh anak PakCik Mat yg kedua.
yang 1st perempuan. comey jugak.
dah umur 5tahun.
so, lepas dah makan soto.
PakCik Mat bawak keluar bunga api dengan mercun :D
yeayy ! 
neh auntie nadia. wife PakCik Mat :)
neh anak 1st PakCik Mat :D
Zara Iman. :)
best kan kalau dapat jumpa semua sepupu.
baru kita kenai kan ? :D
SELAMAT HARI RAYA !







Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com