Aug 24, 2012

openhouse I

assalamualaikum :)
hey semua , mesti busy dengan openhouse kan kan ? 
tambah-tambah raya keempat,lima and enam :)
okey. sebenarnya bukan kite buat openhouse sangat. just makan-makan je.
biasa lah raye kan ? openhouse means 'rumahterbuka'. 
so, rumah kite selalu terbuka taw.
datang je. 
kite mana marah pun kalau ade orang nak datang rumah kite ney.
dua hari mama and kite masak special punye taw.
first tu raya keempat.
my mummy and me buat spagethi comel :)
sebab ape comel ? sebab spagethi dea halus je. 
engat kan kite ade updated macam mane nak buat spagethi ?
kalau tak ingat tu tak baca lettew.
masa neh ramai sepupu sepapat yang datang.
and my jiran dengan girlfriend dea, sis yatie :)
masa neh menunggu orang datang rumah. 
kite dah siapkan air, sos spagethi, cawan, pinggan, sudu and garfu.
all is DONE !
dah macam kenduri pulak. haha.
yang first datang tu my jiran rumah sebelah.
akak Yatie bakal tuttt abang Firdaus (jiran) hee :)
datang dengan famili kot. 
kite ade ? emm , tade pun.
 sedehnye kite orang tanya tak raya dengan Shahir ke ? 
emm , tak pun padahal dalam hati neh *sedeh :'( 
mulut muncung macam penguin dah.
thankyou datang rumah kite ney :)
my nenek , pakteh and makteh datang.
nenek pun datang sekejap je.
sebab nenek kite pun ade jugak orang panggel dea pegi makan di openhouse.
engatkan kite je yang ade taw. HAHA.
nenek balik dengan pakteh. sedeh sangat tade sape nak tido umah kite.
leh teman kite tido lambat-lambat. hehe
sebenarnya kite neh penakut sedikit .
tinggal lah kami 3beradik with mama and abah :)
bila tade sape kat rumah. neh keje kami.
keje yang tak bergaji with my gigi besi kite.
baju neh direka di kedai baju. HAHA. perasan betul.

2nd openhouse.
soto puteh my mummy Zarina :)
mama suruh kite merasa dulu sebelum orang datang.
and komen-komen diperlukan.
bunyi calling handfone kite. kak dayah nak datang ?
bukan kak dayah sorang je. kak dayah, abang Munir and kawan dea, 
and adek kak dayah -sakinah :)
sesat jugak eh cari rumah kite. hehe.
tapi nasib baik jumpa.
harineh mama masak mee goreng ng soto je taw.
layanan istemewa sebab orang pertama datang neh. hee
lepas tu jiran-jiran baru nak datang beraya. 
maklumlah orang jauh-jauh *ayat memerli tuu.
ramai yang tak datang. busy kot. tape lah. so kay. :)
and my jiran yang kite kenal sorang lagi .
sis Ily. nama betul taw. bukan iloveyou. comel kan nama ?
sis Ily neh penah jadi senior kite dulu.
sis Ily di tengah tu. yang tepi tu adik dea.
mama dea datang sekejap je sebab puasa kan.
okey semua dah balik.
kite bergambar dengan adik pulak. kesian dea asyik 
amek gamba kite dengan kawan-kawan je.
my gigi besi yang comel
babai semua, thankyou kepada yang datang rumah kite 
and my pembaca yang comel :)
okey lah my readers 
gudbyebyebye.

Aug 22, 2012

riang ria raya



assalamualaikum , 
happy raya day's kawan-kawan semua.
sihat semua ? hope semua sihat. yelah kan. makan pun kenyang dah sekarang neh.
tade nak lapar-lapar punye lah. makan je. kan raya.
sudah habis sebulan ramadhan kan? rasa sekejap sangat masa berlalu. nak lagi puasa je.
dah masuk raya aidilfitri. :)
so, aidilfitri neh semua nak baru je.
kasut baru
baju melayu/jubah/kurung/kebaya baru
songkok baru
sampin baru
tudung/selendang baru.
and lain-lain.
tipu lah sape yang tak beli baru neh. and raya 1st mesti semua orang memakai baju melayu bagi lelaki and perempuan baju kurung/kebaya/jubah. kan ?
korang semua pakai baju ape raya neh ? mesti lawa-lawa kan ?
siap ada tema lagi satu famili.
harap-harap semua bergembira kan ? kueh raya tu if lain dari yang lain meh bagi cek rasa satu.
okey. firstly, cek nak minta maaf and ampun. sama je kan ampun and maaf ? haha
kepada sesapa yang selama neh cek aien biasa buat apa yang kat bawah neh taw.
ampunkan kite eh kawan-kawan and especially my mummy and deddy.
biasalah, setiap manusia ada kesalahan masing-masing and nabi pun ampunkan umatnya.
tudiaa , dah bukak dah. (jadek ustazah sat)
kali neh duit raya dah semakin kurang. disebabkan umur semakin meningkat.
:'(
tapi ade jugak yang kasi. muah muah muah. thankyoubelymush ye.
tapi sampai seratus jugak lah. heee.
okey. raya neh kena heppy. walaupun kite sedeh, kite kena buad-buad heppy.
haha. taw dak sebab apa ? cek sedeh tak dapat raya dengan si dia.
nak sangat berbaju raya kaler sama.
dah dua kali raya kiteowang tak raya sekali. kan senget kan ? eh. bukan bukan.
kan ahmadshahir ? emm , tape lah. maybe bukan sekarang maybe akan datang.
awak tu di Melaka nanti kena hati-hati taw. toksey buaih sangat nuh. tudia kedah campuq kelantan. boleh cemtu ? heewhew :D
okey. neh my 1st eid taw. biasa-biasa ja baju kami. kosong kosong kosong.
no corak. berjubah lagi taw.
cameraman kite (pakteh and adik)
yang neh by nikon pakteh :)
yang neh canon adek :)
hat kuning macam nak oren-oren tu my famili.
situ ada pakteh, makteh, pakchaq, tok, mama and abah cousin and sibling.
neh baru sikit. tak mai lagi maklong and anak-anak. 
1st raya pi raya kat rumah tok sebelah mama. di Alor Star. :)
ayu dak tamiee ? hee. malu lah (pipikembungmerah)
yang neh adik kite numbo dua. gambar atas and bawah neh 
by kamera nikon pakteh. thankyou pakteh nah. :)
raya pertama neh tak pi raya banyak sangat. sebab letih kot. tapi malam tu kuar pi Tesco. haha.
bapak gile ramai orang. ingatkan duk pi raya ka. tapi yang sedehnya tade banyak sangat kedai yang bukak taw. tapi kite time tu teringin KFC. hehe.
beli la satu. saja ja kempunan.
yang neh my jantung hati. sweet dak mereka ?
 walaupun kite tak dapat berbaju raya sama kaler ng bf. kite lebey suka nengok
 mummy and deddi kite berbaju sama pun dah cukup :)
kain pelekat abah tu kite yang hadiahkan taw. cantik tak ? eh, smart tak ? hee
so, keluar jalan-jalan rumah sedara belah mama with nenek
neh ragam kami dalam kereta :)
masa raya pertama nenek buat mee kari. atas permintaan pakteh.
sebab febret pakteh kan. haha
then jalan-jalan rumah sedara semua makan lemang with rendang.
pastu nasi and daging and ayam masak merah. gile kenyang sangat.


my 2nd raya :)
tadaaaa !
baju tak sama kaler. ohmyenglish 
 nengok tu. abah la nih amek gamba. saje taw. kami punyalah senyum lebaq
tapi amek separuh je. eee..
sian esah , lagi la tak nampak
neh pun abah amek jugak. suruh amek sekeping dua ja.
pastu saja tekan banyak-banyak. eihhh.
sian abah gamba tade. tapi abah pakai tshirt koler kaler perple.
sama dengan mama :)
kite dengan mama dah sama tinggi dah taw.
dah macam adik-beradek pun ada :)
masa neh kami pegi beraya 5 tempat taw.
2 kawan nenek,1 kenduri kekah, 1 jiran di rumah lama and 1 kawan kite :)
neh rumah baru jiran lama kite. masa tu kite darjah satu. sekarang dah duapuluh.
beza kan ? dorang semua terkejut sebab dah besar dah :D
okey memang dah besar pun.
okey. tapi kite dapat duit raya taw :)
thankyou my jiran.
then ontheway ke rumah kawan kite. 
cuba teka ? 
haha, sapa lagi yang duduk kat teluk kechai kan ? 
my housemate. wan adzlin :)
tetiba je masuk rumah abah ramah dengan mak alin. terkejut mak aih.
engatkan berlakon. abah kan suka berlakon.
tengok-tengok betoi. rupanya kawan depa dulu-dulu
rupanya my deddi kenai mak si wan adzlin kite dulu-dulu. masa study kot.
haha. takpa lah dah kenai tu.sembang punya lama lah depa.
macam nak rakam ja.
selamathariraya 
thankyou bagi duit raya, hehe :)
thanks my readers ! 
selamathariraya kepada semua pembaca kite :)
and , jangan lupa updated raya, nanti kite baca di blog korang semua eh ?
salam aidilfitrie.





Aug 18, 2012

outing with family



assalamualaikum :)
korang semua dah shopping habeh ke untuk raya neh ?
mesti sekarang neh duk pakat-pakat pi shopping nuh ? 
ramai kot , tambah-tambah time nak last minute neh. banyak discount pe.
3pasang rm100. betoi dak ?
okey la. harineh kami-kami keluar jugak and berbuka di luar.
and kami-kami neh dapat makan free. kedai lappy dalam tesco buat openhouse. terbaik lah.
rezeki jangan ditolak. 
okey. ini kami-kami yang dah siap. :)
macek dah seap dah. semangat nak pegi jalan-jalan punya pasal. tengok muka xcited gile kan.
tak la sampai gile sangat. hee. okey dak ? adek kite yang buat tudung kite tu.
muslimah di bulan Ramadhan :)
sementara menunggu abah yang ade dalam bilik komputer kesayangannya kami di luar
bergambar lerr. 
okey. neh adek kite
and yang neh adek kite yang last sekali. kami berdua dah editkan tudung bawal untuk dea.
tetiba je si kecil neh teringin sangat nak pakai tudung bawal macam akak-akak dea.
comel tak aishah ? :) 
kami dah bertolak. and bebuka puasa sekali. alang-alang nak menunggu berbuka tu kann.
okey. kami bertiga je kat rumah. kalau tade sorang mesti sunyi. sebab tak dapat nak gaduh.
haha, kaklong sayang sangat-sangat kat adik kaklong :)
sama dak muka kami ? pandangan dari awak semua. please.
first sampai di tesco terus pegi foodcourt. sebab takut ramai and takut tade tempat nak makan.
sampai situ, ya allah. nafsu. banyak lauknye haish. fenin betul.
tudia. pilih cepat. haha.
ayam masak merah
ikan ayaq asam
ikan sumbat
ikan pari asam pedas
sayur kacang
dan lain-lain. tapi time tu baru pukul 7pm , ape lagi masuk tesco lah.
okey. beli barang untuk asignment alang-alang tu.
banyak jugak la mama and abah beli. yang banyak tu air. vitagen la, yakult la, yogurt la.
okey. then bayar semua dekat rm101. haha
pastu abah bawak kuar kad. fuyoo , bayar guna kad. sebelum neh guna duit. (peqak sat) -.-
mama and abah cakap senang sikit. pastu cek aien ckp , pasneh leh pinjam kad lah pi shopping.
mama and abah gelak je. hee, kalau shopping ka. habeh la.
okey. pi balik cari tempat makan. dah nak bebuka dah neh. haish.
lapaq lapaq lapaq.
tetiba je lalu kat situ nampak ada makanan atas meja panjang.
then nampak notis situ dea cakap makan free. openhouse kot di kedai lappy neh.
alhamdulilah ada rezeki.
nyum nyum. pakat-pakat berebut kat situ. first tu tak ramai orang. then full pulak.
sate yang habis paling awal. ee , geramnya...
finally dapat jugak berebut :)
muka heppy :)
okey, masa untuk berbuka dengan famili .
okey. dah habis sudah.
alhamdulilah kenyang sangat-sangat.
korang makan ape ? mesti sedap kan. jangan lupa update macam kite ney.
shopping raya kite :)
 muka heppy si aishah sebab dapat kasut baru.
suka dia nuh.
thanks reader. 






Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com