Aug 22, 2012

riang ria raya



assalamualaikum , 
happy raya day's kawan-kawan semua.
sihat semua ? hope semua sihat. yelah kan. makan pun kenyang dah sekarang neh.
tade nak lapar-lapar punye lah. makan je. kan raya.
sudah habis sebulan ramadhan kan? rasa sekejap sangat masa berlalu. nak lagi puasa je.
dah masuk raya aidilfitri. :)
so, aidilfitri neh semua nak baru je.
kasut baru
baju melayu/jubah/kurung/kebaya baru
songkok baru
sampin baru
tudung/selendang baru.
and lain-lain.
tipu lah sape yang tak beli baru neh. and raya 1st mesti semua orang memakai baju melayu bagi lelaki and perempuan baju kurung/kebaya/jubah. kan ?
korang semua pakai baju ape raya neh ? mesti lawa-lawa kan ?
siap ada tema lagi satu famili.
harap-harap semua bergembira kan ? kueh raya tu if lain dari yang lain meh bagi cek rasa satu.
okey. firstly, cek nak minta maaf and ampun. sama je kan ampun and maaf ? haha
kepada sesapa yang selama neh cek aien biasa buat apa yang kat bawah neh taw.
ampunkan kite eh kawan-kawan and especially my mummy and deddy.
biasalah, setiap manusia ada kesalahan masing-masing and nabi pun ampunkan umatnya.
tudiaa , dah bukak dah. (jadek ustazah sat)
kali neh duit raya dah semakin kurang. disebabkan umur semakin meningkat.
:'(
tapi ade jugak yang kasi. muah muah muah. thankyoubelymush ye.
tapi sampai seratus jugak lah. heee.
okey. raya neh kena heppy. walaupun kite sedeh, kite kena buad-buad heppy.
haha. taw dak sebab apa ? cek sedeh tak dapat raya dengan si dia.
nak sangat berbaju raya kaler sama.
dah dua kali raya kiteowang tak raya sekali. kan senget kan ? eh. bukan bukan.
kan ahmadshahir ? emm , tape lah. maybe bukan sekarang maybe akan datang.
awak tu di Melaka nanti kena hati-hati taw. toksey buaih sangat nuh. tudia kedah campuq kelantan. boleh cemtu ? heewhew :D
okey. neh my 1st eid taw. biasa-biasa ja baju kami. kosong kosong kosong.
no corak. berjubah lagi taw.
cameraman kite (pakteh and adik)
yang neh by nikon pakteh :)
yang neh canon adek :)
hat kuning macam nak oren-oren tu my famili.
situ ada pakteh, makteh, pakchaq, tok, mama and abah cousin and sibling.
neh baru sikit. tak mai lagi maklong and anak-anak. 
1st raya pi raya kat rumah tok sebelah mama. di Alor Star. :)
ayu dak tamiee ? hee. malu lah (pipikembungmerah)
yang neh adik kite numbo dua. gambar atas and bawah neh 
by kamera nikon pakteh. thankyou pakteh nah. :)
raya pertama neh tak pi raya banyak sangat. sebab letih kot. tapi malam tu kuar pi Tesco. haha.
bapak gile ramai orang. ingatkan duk pi raya ka. tapi yang sedehnya tade banyak sangat kedai yang bukak taw. tapi kite time tu teringin KFC. hehe.
beli la satu. saja ja kempunan.
yang neh my jantung hati. sweet dak mereka ?
 walaupun kite tak dapat berbaju raya sama kaler ng bf. kite lebey suka nengok
 mummy and deddi kite berbaju sama pun dah cukup :)
kain pelekat abah tu kite yang hadiahkan taw. cantik tak ? eh, smart tak ? hee
so, keluar jalan-jalan rumah sedara belah mama with nenek
neh ragam kami dalam kereta :)
masa raya pertama nenek buat mee kari. atas permintaan pakteh.
sebab febret pakteh kan. haha
then jalan-jalan rumah sedara semua makan lemang with rendang.
pastu nasi and daging and ayam masak merah. gile kenyang sangat.


my 2nd raya :)
tadaaaa !
baju tak sama kaler. ohmyenglish 
 nengok tu. abah la nih amek gamba. saje taw. kami punyalah senyum lebaq
tapi amek separuh je. eee..
sian esah , lagi la tak nampak
neh pun abah amek jugak. suruh amek sekeping dua ja.
pastu saja tekan banyak-banyak. eihhh.
sian abah gamba tade. tapi abah pakai tshirt koler kaler perple.
sama dengan mama :)
kite dengan mama dah sama tinggi dah taw.
dah macam adik-beradek pun ada :)
masa neh kami pegi beraya 5 tempat taw.
2 kawan nenek,1 kenduri kekah, 1 jiran di rumah lama and 1 kawan kite :)
neh rumah baru jiran lama kite. masa tu kite darjah satu. sekarang dah duapuluh.
beza kan ? dorang semua terkejut sebab dah besar dah :D
okey memang dah besar pun.
okey. tapi kite dapat duit raya taw :)
thankyou my jiran.
then ontheway ke rumah kawan kite. 
cuba teka ? 
haha, sapa lagi yang duduk kat teluk kechai kan ? 
my housemate. wan adzlin :)
tetiba je masuk rumah abah ramah dengan mak alin. terkejut mak aih.
engatkan berlakon. abah kan suka berlakon.
tengok-tengok betoi. rupanya kawan depa dulu-dulu
rupanya my deddi kenai mak si wan adzlin kite dulu-dulu. masa study kot.
haha. takpa lah dah kenai tu.sembang punya lama lah depa.
macam nak rakam ja.
selamathariraya 
thankyou bagi duit raya, hehe :)
thanks my readers ! 
selamathariraya kepada semua pembaca kite :)
and , jangan lupa updated raya, nanti kite baca di blog korang semua eh ?
salam aidilfitrie.





2 comments:

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com