Aug 24, 2012

openhouse I

assalamualaikum :)
hey semua , mesti busy dengan openhouse kan kan ? 
tambah-tambah raya keempat,lima and enam :)
okey. sebenarnya bukan kite buat openhouse sangat. just makan-makan je.
biasa lah raye kan ? openhouse means 'rumahterbuka'. 
so, rumah kite selalu terbuka taw.
datang je. 
kite mana marah pun kalau ade orang nak datang rumah kite ney.
dua hari mama and kite masak special punye taw.
first tu raya keempat.
my mummy and me buat spagethi comel :)
sebab ape comel ? sebab spagethi dea halus je. 
engat kan kite ade updated macam mane nak buat spagethi ?
kalau tak ingat tu tak baca lettew.
masa neh ramai sepupu sepapat yang datang.
and my jiran dengan girlfriend dea, sis yatie :)
masa neh menunggu orang datang rumah. 
kite dah siapkan air, sos spagethi, cawan, pinggan, sudu and garfu.
all is DONE !
dah macam kenduri pulak. haha.
yang first datang tu my jiran rumah sebelah.
akak Yatie bakal tuttt abang Firdaus (jiran) hee :)
datang dengan famili kot. 
kite ade ? emm , tade pun.
 sedehnye kite orang tanya tak raya dengan Shahir ke ? 
emm , tak pun padahal dalam hati neh *sedeh :'( 
mulut muncung macam penguin dah.
thankyou datang rumah kite ney :)
my nenek , pakteh and makteh datang.
nenek pun datang sekejap je.
sebab nenek kite pun ade jugak orang panggel dea pegi makan di openhouse.
engatkan kite je yang ade taw. HAHA.
nenek balik dengan pakteh. sedeh sangat tade sape nak tido umah kite.
leh teman kite tido lambat-lambat. hehe
sebenarnya kite neh penakut sedikit .
tinggal lah kami 3beradik with mama and abah :)
bila tade sape kat rumah. neh keje kami.
keje yang tak bergaji with my gigi besi kite.
baju neh direka di kedai baju. HAHA. perasan betul.

2nd openhouse.
soto puteh my mummy Zarina :)
mama suruh kite merasa dulu sebelum orang datang.
and komen-komen diperlukan.
bunyi calling handfone kite. kak dayah nak datang ?
bukan kak dayah sorang je. kak dayah, abang Munir and kawan dea, 
and adek kak dayah -sakinah :)
sesat jugak eh cari rumah kite. hehe.
tapi nasib baik jumpa.
harineh mama masak mee goreng ng soto je taw.
layanan istemewa sebab orang pertama datang neh. hee
lepas tu jiran-jiran baru nak datang beraya. 
maklumlah orang jauh-jauh *ayat memerli tuu.
ramai yang tak datang. busy kot. tape lah. so kay. :)
and my jiran yang kite kenal sorang lagi .
sis Ily. nama betul taw. bukan iloveyou. comel kan nama ?
sis Ily neh penah jadi senior kite dulu.
sis Ily di tengah tu. yang tepi tu adik dea.
mama dea datang sekejap je sebab puasa kan.
okey semua dah balik.
kite bergambar dengan adik pulak. kesian dea asyik 
amek gamba kite dengan kawan-kawan je.
my gigi besi yang comel
babai semua, thankyou kepada yang datang rumah kite 
and my pembaca yang comel :)
okey lah my readers 
gudbyebyebye.

1 comment:

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com