Aug 18, 2012

outing with family



assalamualaikum :)
korang semua dah shopping habeh ke untuk raya neh ?
mesti sekarang neh duk pakat-pakat pi shopping nuh ? 
ramai kot , tambah-tambah time nak last minute neh. banyak discount pe.
3pasang rm100. betoi dak ?
okey la. harineh kami-kami keluar jugak and berbuka di luar.
and kami-kami neh dapat makan free. kedai lappy dalam tesco buat openhouse. terbaik lah.
rezeki jangan ditolak. 
okey. ini kami-kami yang dah siap. :)
macek dah seap dah. semangat nak pegi jalan-jalan punya pasal. tengok muka xcited gile kan.
tak la sampai gile sangat. hee. okey dak ? adek kite yang buat tudung kite tu.
muslimah di bulan Ramadhan :)
sementara menunggu abah yang ade dalam bilik komputer kesayangannya kami di luar
bergambar lerr. 
okey. neh adek kite
and yang neh adek kite yang last sekali. kami berdua dah editkan tudung bawal untuk dea.
tetiba je si kecil neh teringin sangat nak pakai tudung bawal macam akak-akak dea.
comel tak aishah ? :) 
kami dah bertolak. and bebuka puasa sekali. alang-alang nak menunggu berbuka tu kann.
okey. kami bertiga je kat rumah. kalau tade sorang mesti sunyi. sebab tak dapat nak gaduh.
haha, kaklong sayang sangat-sangat kat adik kaklong :)
sama dak muka kami ? pandangan dari awak semua. please.
first sampai di tesco terus pegi foodcourt. sebab takut ramai and takut tade tempat nak makan.
sampai situ, ya allah. nafsu. banyak lauknye haish. fenin betul.
tudia. pilih cepat. haha.
ayam masak merah
ikan ayaq asam
ikan sumbat
ikan pari asam pedas
sayur kacang
dan lain-lain. tapi time tu baru pukul 7pm , ape lagi masuk tesco lah.
okey. beli barang untuk asignment alang-alang tu.
banyak jugak la mama and abah beli. yang banyak tu air. vitagen la, yakult la, yogurt la.
okey. then bayar semua dekat rm101. haha
pastu abah bawak kuar kad. fuyoo , bayar guna kad. sebelum neh guna duit. (peqak sat) -.-
mama and abah cakap senang sikit. pastu cek aien ckp , pasneh leh pinjam kad lah pi shopping.
mama and abah gelak je. hee, kalau shopping ka. habeh la.
okey. pi balik cari tempat makan. dah nak bebuka dah neh. haish.
lapaq lapaq lapaq.
tetiba je lalu kat situ nampak ada makanan atas meja panjang.
then nampak notis situ dea cakap makan free. openhouse kot di kedai lappy neh.
alhamdulilah ada rezeki.
nyum nyum. pakat-pakat berebut kat situ. first tu tak ramai orang. then full pulak.
sate yang habis paling awal. ee , geramnya...
finally dapat jugak berebut :)
muka heppy :)
okey, masa untuk berbuka dengan famili .
okey. dah habis sudah.
alhamdulilah kenyang sangat-sangat.
korang makan ape ? mesti sedap kan. jangan lupa update macam kite ney.
shopping raya kite :)
 muka heppy si aishah sebab dapat kasut baru.
suka dia nuh.
thanks reader. 






3 comments:

  1. waaaaa...cam best je ... jemput dtg raye kat umah. muehehehee.btw done follow sini :)

    ReplyDelete
  2. ain. awat aishah tukaq tudung hat last tuh. haha. dia qimaih aa tuh :P

    ReplyDelete
  3. weena: haha , biasa lah . aishah memang lagu tuu

    ReplyDelete

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com