Mar 15, 2012

13/3/2012 famili datang yeah!

assalamualaikum :)
hai semua. sehad ? hewhew. lama dah tak updated belog neh.
wifi tade lah kat sini. pastu busy dengan praktikal.
sem 4 neh sedih sangat. sebab tak dapat wad bersalin. kalau tak boleh mandi baby, then boleh taw cmne mama kite beranakkan kite kan. jeles sangat dekat kawan-kawan aien yang dapat tuh.
cek aien dapat wad bapak budak ade lah. adoi.
tapi bulan 4 neh, start praktikal yang kedua untuk sem 4 neh. pensyarah cakap, ada setengah yang dapat 
wad psikatrik! wad orang gila. oh no!
hari tu dapat Hospital Pasir Mas. kali neh tak taw la dekat mana pulak kan?
minta-minta lah dekat sikit. sebab nak FINAL pulak. pastu masuk sem 5. yeah !
hewhew. dah tukar topik lah pulak.
13/3/2012, mama,abah,adek Mila, adek Esah datang sini. famili cek aien lah.
save duit tiket bus. walaupun RM30. haha.
kan cuti sekolah. kite dapat cuti dua hari je. Jumaat dengan Sabtu.
tapi harineh Khamis. kelas cek aien sikit je. naseb baik la boleh balik awal sikit dengan famili.
jalan-jalan makan je. masa hari Selasa tu, just pergi Wakaf Che Yeh je. 
Rabu tak keluar sebab kelas cek aien padat sangat. so, harineh... Khamis. 
dalam kelas duk pikir nak balek, nak balek! haha
sampai la masanya! yeah. pukul 12tengahari, habes kelas je terus siap-siap nak balik !
memang nak sangat balik. tak penah-penah sebulan tak balik. urgh!
nak balik!
bertolak balik 12.30tengahari. :)
kite rindu adek kite lah. :)
adek kite yang kecil sekali tuh nampak macam kurus sikit. cehceh. suke dea nuh.
tengok la belakang cek aien. banyak kan beg ? haha.
mereka buah hati saya :)
tudiaa esah kite nganga sekali dengan hidong dea. yang miela neh jeles la tu. 
duduk dalam keta sampai je kat Tanah Merah dah hujan. huhu. sejuk taw.
masa tuh dalam pukul 1.00 petang . 
so, ape lagi. tido la. HAHA
sampai kul 3 petang tu berhenti di Petronas,solat lah :) .
ramai sangat kat situ. penuh kereta. cuti sekolah kan?
pastu beli makanan sikit dekat Petronas. lapar la pulak. pastu tido balik. HAHA.
best kan ? tido je. tapi saket lah leher. sebab jalan bengkang bengkok. naik bukit.
pening sangat. huh...
tapi bila tido tak rasa apa sangat :)
so, sampai di Baling, Kedah. dalam pukul 5.45petang macam tu lah.
makan lah wei. lapar !
abah makan nasi letak lauk. 
mama koeyteow goreng.
esah maggie goreng ? esh-esh.
mila ng cek aien mee bandung. tapi kiteowang yang sampai paling LAMBAT.
:(
jum kita makan :)
makan lama lah jugak. sebab nak buih-buihkan mee bandung kite yang panas neh.
lepas makan tu. mama nampak pulak kuih. orang Kedah cakap 'cucuq' hewhew.
cucuq badak, karipap,keropok lekor ng pisang! nyum nyum
tapi beli karipap dengan cucuq badak ja. sedap taw. lama tak makan. rindu !
pastu balik makan di rumah lah :D hewhew
dah nak sampai baru nak meseg dea. 
maaflah kite meseg awak lambat. sebab adek kite nak main game dalam handfon kite.
okey :)
kite sampai rumah dalam pukul 6.30 petang.
selamat cuti sekolah ye :)
enjoy.
thanks reader!

2 comments:

  1. comel awak pakai shawl tuu..

    ReplyDelete
  2. comelnya sis ^_^ kalau dapat wad psikiatri tu, redha je lah. hehehe :D

    ReplyDelete

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com