Feb 26, 2012

last minute

hey, assalamualaikum ! 
lamenya tak mengUPDATEkan belog neh ha!
sedeh tade cerita. nak updated tapi malasnyaaa haish. hewhewhew.
hah ! minggu neh minggu last posting di Pasir Mas . tak sabar nak balek ler.
tapi minggu neh kiteowang tetiba je tade keje then buang tabiat tetiba last minute nak kuar gy 
Cameron Highlands!
fuyoooo. hee, tapi tuu hari neh Sabtu 25/2, Jumaat 24/2 kiteowang lepak kat Besut, Terengganu.
dah taktaw nak pi mana dah. dah habes pusing dah satu Kelantan kan.
okey. firstly nak citer pasal Besut, Terengganu.
best taw. kiteowang bertolak sana pukul 3.45 petang. lepas solat Jumaat.
TADAA!
sampai dalam kul 5.30 petang . cantik giler taw pantai sana. air laut dia kaler turqoise taw. lain dari yang lain.
kalau pasangan couple pegi sana memang romantik ah.
tapi amek gamba dengan nfon je. tak nampak sangat kaler turqoise tuu. nak tengok ?
hahhh nampak tak ? hehe. cantik taw. pi la sendiri. sumpah tak rugi taw.
boleh cuci mata.
sini banyak taw orang putih. abe putih. hewhew. comei girlfriend orang putih.
sweet sangat. dah la senyum kat kite taw. haha.
neh kite taw. 
ya allah serabutnya cek ! malu la...
mai sini pun sebab bosan sangat duk kat hostel. taktaw nak buat ape kot. 
neh la keja kami tiga orang .
tadaa ! neh hari jumaat. keluar jalan-jalan cuci mata. rehatkan minda. ceh ceh.
masa neh la tetiba je kiteowang tetiba janji nak pegi Cameron Highlands.
terkejut cek taw. giler ? dah la Ahad tu praktikal shift pagi.
tapi bosan jugak. so, tengok-tengok semua okey je. haha. tapi terpaksa bangun awal. sayangnyaa nak tinggalkan tido neh. pepagi kul 8 dah kena siap dah taw.
neh cerita hari neh punya nah. Sabtu :)
bangun-bangun terus siap dengan mata semua terkebil-kebil sebab mengantuk lagi.
haha. siannya kan. 
terus siap macam cartoon je. lawak kot kalau dapat rakam. hewhew.
okey. saya dah siap :)
bawak si kecik tu sebab nak tido. haha.
so, kiteowang naik bukit. pusing-pusing, ya allah. pening kepala. haha. dah macam dunia game kereta taw!
memang tak tido pun. sebab naik bukit kan. nak tengok suasana luar tu.
sampai sana dalam pukul 12.30 tengahari taw.
sejuk kot. tapayah bukak aircone keta dah. membazir minyak. hewhew.
sampai sana terus breakfast! 
lapar sangat. nak taw breakfast ape ? 
jumpa kedai neh je lah. yang lain semua kedai chiness. 
makan di sini :)
lepas tu cari tempat strawberry ng cactus. seronoknya tengok cactus sana! comel sangat,
nak beli takut sampai sini dah layu. 
kan kan ? neh di kedai jual keychain banyak la. dengan cactus
 
dapat makan strawberry cokelats ! nyummy~
just beli keychain dengan straberry je. teddy tak dapat nak beli. teringin tu teringin. tapi duit tidak mencukupi.
:)
nanti la ajak famili. baru best sikit nak membeli neh.
pegi sini pun sebab saja je neh. janji last minute taw. haha.
lepas tu pegi taman rama-rama. kat situ bukan ada rama-rama je taw. ada ular, katak besar, spider besar gila,then kura-kura yang comel. haha
semua besar la.
masuk sini RM5 sorang taw.
eee! besarnyaa!
 putera katak neh. besar taw. gelii !
 ular daun , hijau kuning.
 twins turtle :)
 masuk taman rama-rama :) banyak kan ?
 saya dapat rama-rama :)
 neh kepompong rama-rama. besar taw. tengok bawah neh :)
nadia huahua :)
lepas tu pegi ladang teh ! 
neh last tempat , lepas tu balik. sebab nak hantar sorang ke Kuala Krai then dua orang di Pasir Mas. sebab besok ada praktikal okey, no CUTI. haha
last weeks. harap tak sibuk :) AMIN.
thanks membaca belog aien.
salam





2 comments:

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com