Jan 23, 2013

memory.

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIBABAROKATU 
tudia haih. panjangnya.....
jawab-jawab ! kalau tak jawab dosa :)
hai, lamanya tak menaip. rindu menaip.
alahai, tapi citer lama neh.
so, baharukan balik. takpe kan ? 
yelah. stay kat Gua Musang. memang lah tak dapat.
sedih sangat.
lepas neh tanak dah duduk kat Gua tu.
sedih tak dapat guna Broadband neh. dekat sebulan lebeh.
dahla bayaran tertunggak. 
haha !
bila tah nak membayarnya kan ?
emmm... -.-'
cek dapat praktikal di Gua Musang selama sebulan lebih la jugak.
walaupun Gua, tapi hospital dia best la jugak.
selesa, tak sempit. senang nak buat kerja.
and i got some experience there :)
contohnya dapat macam-macam ward taw.
wad Male, Female, Paedriatrik, O&G and clinic.
wahhh :) , dapat banyak cross taw. 
thankyou to clinical intructure kesayangan cek.
Puan Diah and Madam Chan.
yang banyak sangat tolong masa praktikal.
walaupun banyak kena marah. tapi itu sweet bagi cek taw.
kena marah time mandi baby.
dahla cek orang 1st bagi mandi baby. kekok sangat...
sebab lama tak praktis.
paedriatik.
adiyusi: 3bulan
aga: 2tahun
cuba teka, yang mana adik and abang ?
comels kan ?
anak orang asli ney :)
yang neh lagi geram.
budak kecil ney ada lesung pipit.
comels doubletriple taw.
baru 6bulan.
selain tu buat keja sambilan. buka SPA dengan Ira.
mengurut puan. terjumpa dalam handfon neh. :)
cek yang sebelah kiri.
yang kanan tu Shazira A.K.A Peah :D
comels kan nama Peah 
puan ajak pegi CameronHighland minggu kedua tu..
tapi memandangkan hujan. cancelkan.
sedihnyaa !
lepak kat Marrybrown je. 
nasib baik ada wifi kat situ. heeew :)
okey, minggu kedua last tu puan konfirm kan 
sekali lagi pegi CameronHighland tu.
wahh, FINALLY :)
alhamdulilah tak hujan.
tarikh: 18/1/2013.
cas: RM35. (1kepala)
masa: 8.00a.m
semua 10 orang.
alhamdulilah perjalanan kami selamat sampai.
sejam setengah je taw.
pacek tuh ambil pukul 8.30a.m
kami :)
ada lagi yang tak masuk neh. 
malu-malu kucing.
sebelum tu singgah tempat neh.
nama ape tah.
tapi tempat neh Ya Allah , mengejutkan cek.
 nampak tak asap di situ ?
taw tak sana sejuk sangat. tapi air kat situ panas 
sampai boleh buat telur masak lah.
sampai Cameron pukul 9.30a.m :)
 sejuk taw. dahla tak bawak sweater. 
semua dapat teddy bear. 
van kami :)
and singgah di pasar Cameron tu.
 sampai menonggek-nonggek dah, nak ambil gambaq cactus punya pasal :)
strawberry cokelats again :)
3cucuk = RM5
pastu punyalah jalan banyak sangat.
dahla perut kosong time neh.
puan ajak breakfast dekat taman neh.
banyak gak kerusi-kerusi situ.
nasi lemak daripada Puan Diah.
kiteowang buat sandwich telur and sandwich sardin :)
terimakasih bebanyak puan :)
masa untuk bergambar sini. 
cantik sangat pemandangan kat taman reakrasi neh.
menara Cameron :p
ladang teh.
penat berjalan.
masa untuk mendarat :)
sampai Gua Musang kul 6.30p.m
hari-hari terkahir.
staffnurse yang cek penah praktikal masa semester 2.
nasib baik mereka ingat cek lagi.
rindu sampai peluk2 taw. hikhihi. :)
missyou.
23/1/2013
bagi gelang tangan sebagai tanda ingatan kami semua
 untuk puan & madam.
missyou.
(*abaikan latar belakang, rumah sewa kami
hikhihii
thanks readers !












3 comments:

  1. best nyer.. tmpt terakhir akak praktikal sebelum grade.. banyak yang berubah tapi suasana nya tetap sama.. urm.. rindu puan diah dan madam chan.. huk3..

    ReplyDelete
  2. amboih..kemain heh !! hehe..btw walaupon tak best kat sne.tapi kite tetap dpt byk pengalaman kan :) erm lagipon croos pon dpt byk kan :) erm dan tu la org kata,mesti ade hikmah satu2 benda tu jadi...ingat tak first2 praktikal kita kat kolej,hoh mmg sakit ati lah..tp last2 happy kan..hehe :)

    ReplyDelete
  3. cantik uniform :) takpe pengalaman tu kat Gua pon. bukan senang. hihi :)

    ReplyDelete

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com