Jun 16, 2012

Peneng :D

assalamualaikum , 
hey semua !  apa khabarin dong ?
hari neh hari keluar sedunia. yes. baru je balik pagi tadi dalam kul 5pagi, then 11pagi tu mama dengan abah ajak pegi Peneng. yeayy !
yeayy ! kami dah siap :)
first tu pegi Tesco di Bukit Mertajam kot. pegi solat zohor dulu.
cari Tesco pun dah sesat taw. yelah, abah nak try GPS handfone baru la. haha.
GPS yang tu lupa pulak. last2 guna jugak GPS yang lama tuu. haha
sementara mencari tu. neh keja kami :D
nak taw apa ? amek gamba la. pastu tido. haha. mama cakap camne la nak bawak jalan2. 
then sampai tesco, solat jum :)
saya dapat hadiah dari mama, thankyou. 
kaler neh adek esah yang pilihkan. sebab dea tawu akak dea neh minat sangat kaler pink.
cantek kan ? corak batik nyonya.
then , pergi mencari pasembor kegemaran. yeaah!
sape yang suka angkat tangan :D
hehe.
selamat datang ke Komtar, Peneng :)
tingginyaa! haha. sakit kepala amek gamba dalam kereta neh. :D
juling-juling laa.
then dah jumpa dah kedai pasembor neh.
terkejut gilaa taw. banyak sangat pilihan kat sini.
bukan kain-kain or tudung nah. makanan je kat sini. banyak giloo !
tengok kedai neh. sampai tak nampak orang yang jual tu taw dak. haha. jum pilih jum :)
 
tadaa ! masa untuk makan. nyummy !
abah cari tempat tepi pantai yang berangin :)
 tudiaaa , berangin taw !
 pasembor dah siap. harga neh pun dah RM28. sekali cendol.
yang neh macam yongtaufu. tapi dea letak sotong dengan kangkung je.
lembut gila sotong dengan kangkung.
yang neh sedap sangat. and habes pun awal taw.
yang neh murah sikit. RM16.
hehe, jum kita pakat makan meh. 
yang hujung sekali tuh. kerang taw. nyumnyum ! lama tak makan.
yang tu RM10 je.
sedap taw.
hehe
makan sampai la kenyang kat situ. HAHA. giloo kan ?
bukan selalu neh nak makan macam neh. tado cuti. huhu.
mama dengan abah belanja semua neh sebab bufday kaklong la :) 
mama cakap . hehe
thankyou mama. ILOVEYOU.
masa untuk bersantai and babai Peneng :)
masa untuk balik. 
nak pegi tengok jiran rumah sebelah masuk wad.
babai Peneng :) , 
thanks readers !



2 comments:

  1. hmm , mestila ingat. bukan selalu nak seronok dengan famili

    ReplyDelete
  2. waaa seonokk nye dpt jln2..
    rndu nak g holiday kat penang ag...
    hukhuk..
    tah ble lehh dpt g sne

    ReplyDelete

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com