Oct 1, 2013

alhamdulillah.

ASSALAMUALAIKUM.
ceq ada seseuatu nak story :)
citer sebelum ceq masuk KPTM.
lepas jer habis SPM tu sementara nak sambung study
ceq pi  cari kerja dulu. 
try cari duit sendiri lah katakan.
ceq kerja di RFC (radixfriedchicken) 
dalam 3bulan macam tu la.
lepastu sampai surat UITM
tunjuk surat tu sebagai sebab nak berhenti. 
sayang sangat nak berhenti kerja.
dapat makan free & gaji. hihi.
masa temuduga di UITM neh dorang suruh lukis 
tayar,kotak dengan kain jatuh.
fuyooo. susah tu, terkejut mak.
sebelum sampai tarikh temuduga tu dah praktis tapi
 bila mai temuduga yang lain keluar.
mungkin tadak rezeki bidang ney....
lepastu sampai surat form6 kat rumah.
mama suruh masuk sekejap. 
dalam 2weeks jadi budak sekolah dulu. 
SMK Bandar Sungai Petani.
sekarang neh baju form 6 tukar kaler. cantikkk.
ceq dapat kelas ekonomi first tu, lepas tu tukar ke kelas sastera.
sebab dulu form4 ng form5 sekolah teknik ceq ambil bahagian fesyen.
so nak masuk kelas ekonomi asas neh memang lari.
tapi ceq tak suka dapat sastera sebab tak suka baca banyak2.
hihi, boleh camtu? :D
tapi jadi budak sekolah 2minggu ja.
then kenal si SHAHIR  (eh termasuk pulak dia)
lepas tu masuk IKM(InstistusiKemahiranMara) kejap.
di IKM neh ceq amek InteriorDesigner iaitu
hiasan dalaman. so ada jugak la dalam bidang neh.
lepas tu mama la cakap kat ceq dalam paper/suratkhabar 
ada nursing ambilan Julai2010. pastu mama cakap asrama/baju semua kaler pink.
dahla ceq neh tergila-gilakan PINK.
then hape lagi berhentila IKM sebab dapat temuduga di KPTM.
sempat lagi orientasi sana & 
dapat kenal senior di sana & kawan-kawan di IKM.
my senior :)
budak dorm sesama :D
 neh geng budak-budak orientasi ceq :)
kawan ceq satu dorm, dah kawen dah pun. tahniah! :)

dapat dua surat tawaran KPTM.
tourism & nursing :)
so, ceq pilih  nursing.
then bermulanya ceq di KPTM :)
ambilan Julai 2010.
muka-muka semester satu :)
sabahan :)
 neh kawan ceq masa sem 1. dah SPA. tahniah hanni :)
 ahli-ahli kelab aerobik :)
kami orang Kedah :) hehe. merah aww
buku-buku neh still available. tidak boleh dijual. hakmilik sendiri.
teringat dari sem satu selalu bawak buku anatomi tu.
my housemate satu negeri :)
semester dua :D
 maulidur rasul bersama mentor mantee :)
semester empat.
my mummy ganu :D
banyak dugaan selama tiga tahun yang ku tempuhi ini.
alhamdulilah.... 
ceq dah LULUS dalam Lembaga Jururawat Malaysia.
cerita yang ceq dapat taw pasai result cmneh.
tetiba ada notification di wechat group.
si Syarif pos cakap result LJM dah keluar 
& 3 orang gagal.
memang debar gila. terus mintak numbo lecture. 
dapat numbo Puan Aida teruih call.
1st call tak dapat, mungkin ramai yang call.
kali kedua call dapat. baca doa hembus2 kat tepon taw.
'asslamualaikum puan, saya nurul ain nadiah, saya lulus ke puan?'
tetiba suara ceq macam nak nangeh sebak ja.
puan cakap: 'apesal kamu nangis neh?'
ceq: 'saya nak tau result saya puan lulus ke?'
puan: 'kamu nak gagal/lulus?
kalau awk lulus awk belanja saya kepcii'
(boleh pulak puan tanya cmneh?) -.-' hihi
ceq: 'mestila nak lulus puan, saya lulus ke?'
puan: 'ye nurul ain nadiah bt abd malik awak lulus'
ceq: 'makaseh puan nanti saya belanja puan kepciii'
puan: 'takpa la, saya main2 saja'
terimakasih banyak-banyak puan <3 
YA ALLAH!!! 
dengar ja puan cakap camtu, terus pi cari mama dalam bilik 
sambil nangeh meleleh peluk mama terus. Allah je yang tau perasaan time tu.
nak jerit+lompat semua lah.
masa tu pulak tengah study pasai LesenKereta.
masa tu jugak tgah whatsapp dengan kawan KPJ tanya 
pasal result keluar bila.
happy sangat. semua kawan2 pos pasal result di fb.
tahniah kawan2 :)
kepada kawan-kawan yang ku rapat/tak rapat hihi 
ceq minta maaf kalau ada buat salah silap 
harap diampunkan dari kenal 
semester satu sampai LJM haritu. halalkan makan & minum ceq. 
kalau ada hutang ke bagitau. nanti ceq bayar :)
TAHNIAH kepada semua kawan-kawan
 KPTM intake Julai 2010 yang LULUS dalam LJM
 pada 19Sept2013.
seramai 169 orang hanya 3 orang yang gagal.
98% intake Julai2010 menaikkan nama KPTM.
TAHNIAH kepada lelaki yang LULUS semua & 
11 orang Sabahan yang LULUS semua.
saya doakan kawan2 saya yang akan exam
 LJM bulan 12 neh buat elok2.
mungkin rezeki anda bulan 12, Insyallah :)
lagi satu.. Alhamdulilah...
 ceq LULUS ujian komputer lesen kereta.
tu pun cukup2 makan je. 42/50 celah gigi kot. 
semoga kita berjumpa lagi wahai sahabat yang kekal.
INSYALLAH.
masa menulis neh teringat balik dulu-dulu...
lagi satu konvokesyen my abah 30/11.
harap tak sama dengan ceq.abah ambil master.
emm, kalau sama tak best la.
 nak pi tengok abah konvokesyen jugak.
p/s: gambaq ceq main bubuh ja neh.
thanks reader :)

6 comments:

Copyright © AIENNADEA STORYLIFE Designed by azhafizah.com